10+1 ok, amiért érdemes vállalati tanácsadást igénybe vennie

Társaságunk, az SPB Befektetési Zrt. vállalati tanácsadással is segíti ügyfeleit. Gyakran merül fel kérdésként, mikor és miért érdemes kkv-ként vagy épp nagyvállalatként külső szakértőhöz fordulni. Összegyűjtöttünk pár helyzetet és érvet, ha Ön is hasonló megoldásban gondolkodik!
 
 
Mindig van fejlődési lehetőség, ebből indulunk ki:
 
1. Ön úgy érzi, elérte a bevétel- és profitplafont. A módszerei elvitték egy pontig, de azon túl nem tud elmozdulni. Egyelőre nem is látja az új megoldást.
2. Esetleg nem érti, nem látja át, hogy a makro – és mikrogazdasági körülményeknek milyen kézzelfogható hatásai vannak a cége működését illetően és hogyan érdemes reagálni azokra vagy épp hogyan tud helyzeteket megelőzni.
3. Ha szükségét érzi, hogy ideje egy jószándékú „tükörbe pillantani”. Ha rendelkezik kellő önismerettel és van kedve ahhoz, hogy más rámutasson szenzitív pontokra. Természetesen kizárólag az Ön érdekeit szem előtt tartva.
4. Ha Ön úgy gondolja, nem ért eléggé a pénzügyekhez a vállalkozását illetően. Érdemes segítséget kérni!
5. Ha azt a visszajelzést kapja, hogy a vállalkozásának nem jó a renoméja. Idővel ezt Ön forintban is meg fogja érezni.
6. Ha Ön nem tudja, hogyan tud profitot növelni és hogyan tud költséget csökkenteni. Ha nem látja át, hol „szökik el” a pénz a vállalkozásából.
7. Ha nem bízik a saját kollégáiban, de nem is talál megfelelő munkaerőt, mindent magára vállal. Ha Ön nem tud delegálni. És a legsúlyosabb talán, ha úgy ítéli meg: Ön tud mindent a a legjobban.
8. Ha nincsenek folyamatok a cégében és így pénzt sem tud termelni. Nem is tudja esetleg, hogyan érdemes folyamatokat felállítani.
9. Ha egy konkrét problémája van, amit már számtalanszor próbált megoldani, de nem sikerült. A cége egyébként megy, jól is működik, de egy konkrét problémában nem sikerült megoldásra jutnia.
10. Ha Ön egyszerűen csak szeretne mindent jobban csinálni a vállalkozásában, üzletágában. Szeretne fejlődni és tanulni.
+1. Ha úgy ítéli meg, minden flottul megy, de biztonságban érezné magát egy olyan külső szakértővel, aki megerősíti vagy épp cáfolja a téziseit.
Fontos! A tanácsadó ideálisan olyan kolléga, akinek az elemi érdeke, hogy Önt és a vállalkozását sikerre vigye. Ugyanis, ha Ön nem sikeres, az a tanácsadónak sem jó referencia. Amennyiben Ön a tanácsadó esetében nem azt érzékeli, hogy az Ön szekerét viszi, ideje váltani. Válasszon olyan tanácsadót, aki azon fog dolgozni, hogy Ön elérje a céljait – természetesen Önnel együtt, hiszen Ön is kell hozzá.
Arra érdemes irányítanunk a tekintetünket, ahova félünk nézni.
Örömmel állunk szíves rendelkezésre több, mint 20 éves tapasztalattal, vállalati tanácsadással.
Előző bejegyzés
Következő bejegyzés