Alulértékelt lehet a Kraft Heinz

Február 11-én hozza nyilvánosságra a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi jelentését az évszázados múltra visszatekintő, a világ ötödik legnagyobb élelmiszergyártójaként számon tartott Kraft Heinz, amelynek árbevétele 4,3 százalékkal emelkedhet az elemzői konszenzus szerint. Az 1923-ban alapított Kraft Foods és az 1869-es alapítású H. J. Heinz 2015-ös egybeolvadásával létrejött Kraft Heinz árbevételének fele szószok, sajtok és tejtermékek értékesítéséből származik. Az óriásvállalat a világ több mint kétszáz országában kínálja termékeit kiskereskedőkön és élelmiszer-forgalmazókon keresztül.

A 40 milliárd dollár piaci kapita­lizációval rendelkező vállalatra több igen ismert piaci szereplő is felfigyelt: köztük a legendás befektető, Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway 6 százalékos kisebbségi tulajdonnal rendelkezik a Kraft Heinzben.

Elemzők szerint a koronavírus-járvány ellenére a cég nyereséget fog termelni a 2020-as pénzügyi évben, hiszen a márciusi lezárások alatt megugrott a kereslet a tartós élelmiszerek, így a szószok és egyéb ételízesítők iránt is. A keresletnövekedés már a cég gyorsjelentésében is megmutatkozott: a tavalyi harmadik negyedévben 6 százalékkal nőtt az árbevétel 2019 azonos időszakához képest.

A következő években a cég menedzsmentje stabil, évi 2-3 százalékos EBITDA-növekedésre számít, ami véleményem szerint megvalósítható cél. További érdekesség, hogy a Kraft Heinz előretekintő EV/EBITDA-mutatója 10,69-szoros, ami jóval alacsonyabb, mint a szektor többi szereplőjéé. Az alacsony EV/EBITDA-szorzó azt jelezheti, hogy a cég részvényei alacsonyabb áron forognak a versenytársaihoz képest.

Mindemellett a Kraft Heinz szintén kiemelkedő, évi 5 százalékos osztalékfizetési politikát folytat, miközben a szektor átlaga 2 százalékos.

Összegezve tehát az élelmiszeripari társaságnak jobbak a fundamentális mutatói a szektorban, mint amit a piac áraz, ezért véleményem szerint a jelenlegi 32 dolláros árfolyamon a vállalat alulértékelt lehet.

Forrás: https://www.vg.hu/penzugy/strategia/alulertekelt-lehet-a-kraft-heinz-2-3512515/

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés