A dollárban jegyzett eszközök aranykora következhet, SPB a VG cikkében

Leginkább a rövid futamidejű, dollárban denominált kötvényeket és az ezekhez kapcsolódó befektetési eszközöket ajánlja az SPB Befektetési Zrt.

Továbbra is a dollár felülsúlyozását javasoljuk, saját ügyfeleink is körülbelül 70 százalékban amerikai dollár-alapú eszközökbe fektetnek be, mivel a jövőképünk továbbra is erősen dollárorientált. Megítélésünk szerint az euró több mint 20 éve nem látott gyengülése tovább folytatódhat, sőt bőven beeshet a paritás alá is – kezdte meg az SPB Befektetési Zrt. befektetési stratégiájának ismertetését csütörtökön Kalapos Csaba, a privátbanki üzletág vezetője.

Most ugyan az Európai Központi Bank (EKB) esetleges 50 bázispontos kamatemelésének hírére némileg erőre kapott a közös európai deviza, ám a dollár tekintélyes kamatelőnye bizonyosan megmarad – tette hozzá.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ugyanis jóval kisebb recessziós veszélyekkel szembesül, ezért magabiztosabban léphet fel az évtizedek óta nem látott inflációval szemben. Tehát továbbra is érdemesebb a dolláralapú befektetéseket keresni. Már csak azért is, mert az orosz–ukrán háborún Európa egyértelműen veszít, s ez is a dollár malmára hajtja a vizet.

Ezzel szemben az Egyesült Államok vélhetően komolyabb probléma nélkül vészeli át a jelenlegi időszakot, Kína számára pedig megnyílt az út, hogy növelje globális gazdasági és politikai szerepét. Európa motorja, a német gazdaság viszont elképesztően mélyre süllyedt, versenyképessége az energiaellátás kérdőjelei miatt egyre csökken.

Forrás és teljes cikk ide kattintva.

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés