3 attraktív amerikai részvény és kötvénypiaci befektetés

Melyek az ígéretes befektetések a következő hónapokban? Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre igyekszem válaszolni az alábbi cikkemben, a Mibe fektet egy bankár? című sorozatunk velem készült interjújában elkezdett gondolatmenetet folytatva, és több konkrét instrumentumot is bemutatva.

Úgy gondolom, hogy bár a globális pénz- és tőkepiacok egy kis levegőhöz jutottak az elmúlt időszak viszontagságai után, sok múlik azon, hogy az összkép milyen ütemben tud majd javulni. Azt látjuk, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatemelési ciklusát már beárazták a piacok, így most erős a befektetői bizalom. Éppen ezért véleményem szerint igazán jó áron lehet manapság amerikai dollárban denominált részvényeket, illetve kötvényeket találni a piacon, fontos azonban, hogy megfelelő tervezés és szakmai segítség igénybevétele mellett tegyük ezt.

A sokak számára már ismert technikai elemzés mellett az SPB által fejlesztett, -10 és +10 közé skálázott értékpapír-minősítő rendszer használatával, három befektetésre javasolt értékpapírt szeretnék bemutatni, amelyek már szemmel látható hozampotenciált kínálnak.

Nike Inc.

Az amerikai sportszergyártó a szektortársaival összevetve élenjáró a fundamentumok terén. A Nike árfolyamgrafikonján jól látható, hogy szép, több éves emelkedő tendencia után, korábbi támasz szintekre esett vissza.

Értékpapír-minősítő rendszerünk alapján igen megbízható fundamentumokkal rendelkezik a vállalat: a cég 2020-ról 2021-re minden vizsgált szempontból fejlődött, de leginkább a nyereség és a produktivitás oldaláról. A csődveszély mutatók rendíthetetlen biztonságot jeleznek. Hitelképesség szempontjából az erős kézben tartott, jól strukturált eladósodás keveset enyhült 2021-re, nincs aggasztó jel ezen mutatókban sem.

 

Lowe’s Companies Inc

A Lowe’s Companies, Inc. a második legnagyobb lakásfelújításra szakosodott amerikai kiskereskedelmi vállalat az Egyesült Államokban, a The Home Depot áruházlánc után. A Lowe’s 1984-óta szerepel az S&P 500 indexben, és piaci kapitalizáció szempontjából az 55. helyen áll azon.

Az áruházlánc utolsó 12 negyedéves jelentése rendre felülmúlta az elemzői várakozásokat. A tőzsdei cég papírja 60 éve stabil osztalékfizető részvény, és bár a jelenlegi osztalékhozama csak 2 százalék körüli, de a 10 éves átlagos osztalékemelkedési üteme több mint 19 százalék.

 

United States Steel Corp 6,875 kötvény

A United States Steel Corp amerikai acélipari vállalat megfelelő napi likviditással rendelkezik, és a csődkockázata rendkívül alacsony. Ahogy értékpapír-minősítő rendszerünk pontszámaiból is látszik, hatalmas növekedést produkált a cég: nyereségessé vált, ráadásul a tárolt készletek forgási idejének visszafogott lassulása sem okoz gondot, a cég finanszírozása jól kontrollált. A cég fix, 2029-es lejáratú és 6.875 százalékos éves kamatozású kötvényével a jelenlegi árszinteken névérték alatt kereskednek.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy bármilyen befektetésen is gondolkozunk, előtte mindenképpen vizsgáljuk meg portfóliónk aktuális súlyozását és diverzifikáltságát, és csak olyan új instrumentumokat illesszünk be abba, amelyek megfelelnek kockázattűrő képességünknek. A legfontosabb pedig, hogy ha valaki egy kicsit is bizonytalannak érzi magát a befektetési döntések meghozatala előtt, konzultáljon egy általa megfelelően felkészültnek és megbízhatónak tartott privátbankárral.

 

Szeretne új szintre lépni a befektetéseit illetően?

Örömmel várjuk a megkeresését!

Beschenbacher Kornél
junior privátbankár

mobil: +36 20 232 9776
e-mail: 

Linkedin profil

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés