Hatalmas áremelkedés várható a búza piacán, SPB a Napi cikkében

Dollárkötvény, OTP-részvény és búza – ezek a legígéretesebb befektetések most a válságban – hangzott el az SPB Befektetési Zrt. ma délelőtti online befektetői rendezvényén

Ügyfeleink vagyonának körülbelül 70 százalékát amerikai dollárban fektettük be, mivel a jövőképünk továbbra is erősen dollárorientált, megítélésünk szerint az euró több mint 20 éve nem látott gyengülése tovább folytatódhat, paritás alá is bőven beeshet” – mondta az eseményen az SPB Befektetési Zrt. privátbanki üzletágának vezetője, Kalapos Csaba.

“Most ugyan némileg erőre kapott a közös európai deviza, hiszen az Európai Központi Bank (ECB) részéről megszellőztetett 50 bázispontos kamatemelés a piac eddigi várakozásait felülmúlta, ugyanakkor a dollár kamatelőnye bizonyosan megmarad ebben a vonatkozásban” – tette hozzá a szakértő.

A Fed jóval kisebb recessziós veszélyekkel szembesül, így magabiztosabban, nagyobb léptekben haladhat az infláció elleni küzdelem irányába, ezért továbbra is érdemesebb a dollár alapú befektetéseket keresni, már csak azért is, mert az elmúlt hónapokban kialakult konfliktusok, és az ebből eredő válsághelyzet vesztese egyelőre egyértelműen Európa, ami szintén a dollár malmára hajtja a vizet – jegyzik meg a szakértők.

Forrás és teljes cikk ide kattintva.

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés