Újabb részvények a BÉT-en: tőzsdére lépett a Navigator Investments – Trend FM, hanganyag

Lezajlott az őszi időszak második kereskedésindító csengetése a Budapesti Értéktőzsdén. A NAVIGATOR Investments 340.100 darab, egyenként 1.000 forint névértékű, dematerializált törzsrészvényét vezették be a BÉT Xtend középvállalati piacra.

Az 1995-ben alapított cég ipari befektetésekkel, vállalatfinanszírozással és stratégiai menedzsmenttel foglalkozik. Szolgáltatásaikkal kezdetben leginkább informatikai vállalkozásokat céloztak meg, mára azonban a fókusz az ipari-, termelő- és szolgáltatói szegmensre helyeződött át. A portfóliójuk a többi között a faipar, a fémszerkezet-gyártás, valamint a szerszám- és alkatrészgyártás területén aktív cégeket foglal magába.

A NAVIGATOR Investments igazgatóságának elnöke a Trend FM-nek elmondta, hogy a társaság látókörébe elsősorban olyan vállalkozások kerülnek, ahol az alapító nem talál megoldást a generációváltás problémájára, és emiatt szükségessé váló tulajdonosi szerkezet átalakítására.

Jutasi Zoltán hozzátette: „most ott tartunk a tőkepiaci bevezetésekben, hogy év végére csaknem 20 társaság lehet az XTenden, vagy fordult meg a BÉT középvállalati piacán – mivel ketten már a Standard kategóriába léptek át. Ebből elmondható, hogy – a saját vállalatunkat is beleértve – 10 cég kötődik hozzánk, amelyeknek a munkáját vagy segítettük, vagy mi vittük végig a teljes tanácsadói projektet a tranzakció kapcsán”. Lakatos László a helyszínen kérdezte az igazgatósági elnököt.

Forrás, teljes cikk és hanganyag ide kattintva: Trend FM.

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés