Befektetések magyar vállalatokba: 8 % Split: Hungarian Favorites HUF 5/2024 Certifikát

Megtakarítás és vonzó hozamok lehetősége! Többé nem kell különválasztani a pénzét megtakarításokra és befektetésre szánt keretre. Ez a certifikát a konzervatív részen hozamot biztosít, miközben világhírű magyar cégekbe fektet. A certifikát mögöttes eszközei Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, az OTP Bank, az olaj- és gázipari óriás MOL és a Wizz Air légitársaság.

  • Vonzó termék-jövedelmezőség: évi 16%
  • Mögöttes termékek: 2 magyar blue chip és 1 magyar tulajdonban lévő légitársáság
  • HUF-ban denominált és fedezve
  • Napi árjegyzés

Letölthető termékismertető ide kattintva: 8 % Split: Hungarian Favorites HUF 5/2024(PDF)

––––––
MELYEK A MÖGÖTTES TERMÉKEK?

MOL Hungarian Oil & Gas PLC (MOL HB)
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egy vezető energetikai vállalat Magyarországon. Az 1991-ben alapított MOL a közép- és kelet-európai olaj- és gázágazat egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Tevékenységei közé tartozik a kőolaj és földgáz feltárása, kitermelése, finomítása és elosztása. A MOL ismert integrált vertikális struktúrájáról, amely lehetővé teszi számára, hogy az energiaszektor teljes ellátási láncában tevékenykedjen. A  vállalat nemzetközi jelenléttel rendelkezik, számos országban, többek között Magyarországon, Horvátországban, Szlovákiában, Ausztriában és Pakisztánban is működik. Finomítói és petrolkémiai üzemei a termékek széles skáláját állítják elő, az üzemanyagoktól a petrolkémiai termékekig. A MOL a megújuló energiába és az innovatív technológiákba is befektet, hogy erősítse fenntarthatóságát és alkalmaz-kodjon az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz.

OTP Bank Nyrt (OTP HB)
A magyarországi székhelyű OTP Bank NYRT Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb független pénzügyi szolgáltató csoportja. A bank átfogó pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, beleértve a  lakossági és vállalati banki, vagyonkezelési, biztosítási és ingatlanszolgáltatást. Az OTP Bank több mint tíz országban, köztük Magyarországon, Szlovákiában, Bulgáriában, Oroszországban és Törökországban működik, biztosítva ezzel a  széleskörű földrajzi lefedettséget és a bevételek diverzifikálását. Az OTP Bank 2023 negyedik negyedévében jelentős nettó nyereségnövekedést és a  tőkehatékonyság javulását könyvelhette el, ami bizonyítja, hogy képes hatékonyan gazdálkodni a  tőkével és nyereséget termelni. A  stratégiai akvizícióknak és az innovatív digitális szolgáltatásoknak köszönhetően a  bank alkalmazkodott a  piaci környezet változásaihoz és növelte versenyképességét. A pozitív eredmények közé tartozik a piaci részesedés növekedése a kiválasztott régiókban, ami a sikeres terjeszkedési és növekedési stratégiákat tükrözi. A jövőben a bank a digitális banki üzletág további fejlesztését és pozíciójának megerősítését tervezi az új és a meglévő piacokon, a fenntartható banki gyakorlatokra és a  pénzügyi termékek innovációjára helyezve a  hangsúlyt. Ez a fókusz izgalmas lehetőséget jelent a feltörekvő piacokon egyszerre stabil, és növekedési befektetéseket kereső befektetők számára.

Wizz Air Holdings Plc (WIZZ LN)
A Wizz Air , Európa egyik vezető fapados légitársasága. Elsősorban Közép- és Kelet-Európa fapados járataira specializálódott. Több mint 150 repülőgépből álló flottájával a  Wizz Air 49 ország több mint 190 célállomására kínál megfizethető árú járatokat, amelyek között népszerű üzleti és turisztikai célpontok is találhatók. A Wizz Air 2023 negyedik negyedévében pozitív pénzügyi eredményeket ért el, többek között a  bevételek és a  nyereség növekedését, ami a  hatékony költséggazdálkodásnak és a  szolgáltatásaik iránti erős keresletnek köszönhető. Az időszakban az utasszám is jelentősen nőtt, ami a vállalat növekvő népszerűségét tükrözi. A vállalat által közölt pozitív adatok között szerepel a  szállított utasok számának 25%-os növekedése az előző évhez képest, ami a növekvő piaci részesedést és a sikeres terjeszkedést jelzi. A jövőre nézve a Wizz Air a flotta további bővítését és a járatok gyakoriságának növelését tervezi a kulcsfontosságú útvonalakon, ami növelheti versenyképességét és további növekedési lehetőségeket biztosíthat. Ez a stratégia új, üzemanyag-takarékosabb repülőgépek bevezetését is magában foglalja, amelyek lehetővé teszik a vállalat számára, hogy csökkent-se működési költségeit, miközben javítja környezeti lábnyomát.

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés