SPB Zserbó podcast műsor Mérő Lászlóval

2022. április 28-án, csütörtökön 10:00-kor publikáljuk a Spotify-on új műsorunk első epizódját.

Vendégünk Mérő László magyar matematikus, publicista, pszichológus, játékfejlesztő, az ELTE Pszichológiai Intézetének és a Babeș–Bolyai Tudományegyetemnek a professzora. Unikális meglátásaival és retorikai stílusával a magyar közélet megkerülhetetlen véleményformálója.

Meggyőződésünk, hogy a társadalmilag exponált témák markáns kihatással vannak a befektetésekre, ezért kiemelten érdemes foglalkozni velük. Tudjuk, hogy van köztük tabu, pont ezért beszélünk róluk.

Szeretettel várunk mindenkit 2022. április 28-án, 10:00-kor a premierre.

A podcast műsor házigazdái:
Schuszter Péter, vezérigazgató helyettes, igazgatósági tag, SPB Befektetési Zrt.
Szabó Sándor, prémium banking igazgató, igazgatósági tag, SPB Befektetési Zrt.

Tervezett témáink alant olvashatók. Ezeket és más kérdéseket is érinteni fogunk.

Világtendenciák:
– A világban zajló, meghatározó folyamatok mennyiben alakították már eddig is át a gondolkodásunkat? Mennyivel váltunk merészebbekké, vagy esetleg kockázatkerülőkké a döntéseink során?
– Egy elkerülhetetlenül válságba forduló időszakban mi a helyes befektetési / túlélési stratégia akár az egyén, akár pedig egy nagyobb közösség (ország) részéről? A nagyobb kockázatvállalás vagy a kockázatok teljes kerülése?

Orosz-ukrán konfliktus:
– Hol van a maximális nyereség / minimális veszteség pont az egyes felek szempontjából és mi a helyes játékelméleti stratégia, amit követniük kell?
– A NATO és Európa szempontjából mi a helyes stratégia játékelméletileg? Hogy illeszkedik ebbe a sorba az esetleges svéd és finn NATO-tagság?
– Lesz-e totális háború, illetve milyen lenne ma egy totális háború? Most ez a konfliktus részben úgy néz ki, mint a második világháború, lehet egy kiszélesedés esetén begyorsulnának az események?
– A háborút követni fogja a hidegháború? Ebben hogyan fognak polarizálódni a hatalmak? Milyen lehetőségei lesznek a nagyhatalmaknak az együttműködésekre?

A magyar választásokról:
– A mostani eredmények mennyire illenek bele az elmúlt 12 és az elmúlt 30 év eredményeinek a sorába? Ez egy korszakváltás vagy business as usual? (Értékítélet nélkül, társadalmi szempontból)
– Mekkora mozgástere lesz a következő ciklusban a magyar kormánynak Európában? Itt is a kockázatvállalás vs gyáva nyúl stratégiai kérdése merülhet-e fel?
– Egy Magyarországnak megfelelő súlyú és pozíciójú országnak mennyire érdemes szembemennie az európai fősodorral? A különutas politikát hol kell, hogy felváltsa a gyáva nyúl stratégia?

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés