Dübörög a Salesforce.com

Sikeres évet tudhat maga mögött a CRM technológiák területén piacvezetőnek számító kaliforniai felhőalapú szoftvercég, a Salesforce.

A 2021-es pénzügyi évről készített éves jelentés szerint a cégnek a világ 500 legnagyobb árbevételt elérő vállalatának – azaz a Fortune 500-as lista szereplőinek – a 90 százaléka ügyfele, amelyek egyre több új szolgáltatást vesznek igénybe a rendszeren keresztül.

Ennek eredményeképpen tehát a Salesforce bevételének dinamikus növekedését nem elsősorban az új ügyfelek biztosítják, hanem a meglévő cégek számára kínált újabb és újabb szolgáltatások.

A technológiai szektor globális elemzőjeként számon tartott IDC szerint már nyolcadik éve a Salesforce számít a CRM, azaz a Customer Relationship Management (ügyfélkapcsolat-kezelés) iparág vezető szereplőjének.

A Salesforce vezérigazgatója, Marc Benioff lenyűgöző számokat mutatott be a cég legutóbbi befektetői konferenciáján: várakozásai szerint a vállalat 2022 harmadik negyedévére 6,86 milliárd dolláros bevételt érhet el, amely mintegy 27 százalékos bővülést jelent éves szinten az idei harmadik negyedév 5,42 milliárd dolláros szintjéhez képest.

A Salesforce a 2022-es pénzügyi évre összesen 26,4 milliárd dollár bevételt prognosztizál, ami az idei év egészéhez viszonyítva 24 százalékos növekedést jelentene, míg folytatva ezt a tendenciát, 2023-ban már 31,8 milliárd dolláros bevétellel számol a kaliforniai szoftvercég.

 

 

A cég évről évre jelentős cash flow-t generál, ráadásul mivel a Salesforce jelenleg arra összpontosít, hogy a beruházásokat a bevétele 6 százalékáról 3 százalékra csökkentse, várhatóan tovább bővül majd a szabad cash flow mind teljes, mind részvényenkénti alapon. A Salesforce a működési cash flow-ra vonatkozó várakozásokat a jövő évet tekintve 18-19 százalékra emelte az előző év azonos időszakához képest.

A kiemelkedő pénzügyi eredmények és a hasonlóan kedvező kilátások okán érezhetően nő a hedge fundok aktivitása a cég iránt, egyre több portfólióba kerül be a Salesforce, amelynek nagyon jó a megítélése a pénzügyi elemzésekben is. A piaci konszenzus erős vételi javaslat a céggel szemben: 43 elemzőház vételre javasolja a Salesforce papírját, amelynek aktuális konszenzusos célára 332,21 dollár részvényenként.

 

Forrás: https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2022/01/duborog-a-salesforcecom

Fotó: Shutterstock

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés