Porfolio.hu: Kíváncsi vagy, milyen szolgáltatásokkal kényeztetik a magyar gazdagokat a privátbankok? Itt a lista

Ma már 30 millió forintos vagyontól privátbanki ügyféllé lehet válni Magyarországon, a privátbanki szolgáltatók köre igen széles, hát még az általuk kínált szolgáltatások sora.  A Portfolio Privátbanki Felmérése szerint a hazai szolgáltatók több mint 56 ezer ügyfélszámlát és mintegy 8000 milliárd forintnyi vagyont kezelnek, de sokan nem tudják, pontosan milyen plusz szolgáltatás jár azzal, ha valaki ebbe az elit klubba tartozik. Mostani cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit kínálnak a privátbanki szolgáltatók a vagyonos magyaroknak.

 

RÉSZLET A CIKKBŐL

 

SPB Befektetési Zrt.

Dedikált tanácsadók/privátbankárok 

Az elmúlt időszakban két új kolléga csatlakozott az SPB-nél dolgozó privátbankárokhoz, így jelenleg már 14 bankár felel a privátbanki ügyfeleik kiszolgálásáért. A folyamatosan növekvő ügyfélállomány miatt még az idei évben szeretnék további 2-3 munkatárssal bővíteni privátbankáraik számát.

Privátbanki ügyfélfiókok lefedettsége/elérhetősége az országban

Az SPB Befektetési Zrt. az alapítása óta a budapesti Vörösmarty téren álló Gerbeaud-házban lévő irodájában fogadja ügyfeleit.

Családi vagyontervezés, bizalmi vagyonkezelés 

Egy bizalmi vagyonkezelő partnerrel együttműködve bizalmi vagyonkezelési számlákat vezetnek.

Befektetési tanácsadás, portfóliókezelési szolgáltatás 

Ezek jelentik az SPB Befektetési Zrt. fő profilját. A független private banking mellett nagyjából öt éve vezették be a független premium banking szolgáltatást, amely évek óta dinamikus növekedést produkál. E két üzletág befektetési tanácsadással áll ügyfeleik rendelkezésére, míg a tavalyi évben létrehozott portfóliókezelési szolgáltatásuk diszkrecionális vagyonkezelést nyújt; a portfóliókezeléssel foglalkozó kollégáik az ügyfelek pénzügyi igényei és céljai alapján kialakított befektetési politika mentén valósítják meg a benchmark-alapú vagyonkezelést, ennek köszönhetően számlatulajdonosaiknak elegendő ritkábban, negyedévente áttekinteni a főbb irányokat és eredményeket.

Külső forgalmazó partnerek, befektetési szolgáltatók megléte (név szerint kik ezek) 

Az SPB Befektetési Zrt. külső forgalmazó partnere több hazai befektetési alapkezelőnek, amelyeknek a termékeit is ajánlja. Az ügyfélakvizíció működtetése céljából számos ügynöki csatornával is együttműködnek.

Forrás: https://www.portfolio.hu/bank/20220904/kivancsi-vagy-milyen-szolgaltatasokkal-kenyeztetik-a-magyar-gazdagokat-a-privatbankok-itt-a-lista-564771

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés