A mesterséges intelligencia egyelőre nem követi a piaci várakozásokat – SPB az index.hu-n

Vajon lehet még növekedés a mesterségesintelligencia- (MI-, angolul AI-)részvényekben? Az elvárások nagyok, azonban az AI hozzáadott értéke egyelőre nem követi le a piaci várakozásokat.

A tőkepiacok idei első fél évben mutatott euforikus hangulata korántsem kizárólag a makrogazdasági folyamatokhoz köthető. 2023-ban ugyanis robbanásszerűen jelent meg egy fogalom – a mesterséges intelligencia –, amely örökre megváltoztathatja az emberek életét.

Maga a technológia nem új keletű, eddig azonban csupán a felszín alatt könnyítette meg mindennapjainkat. Idén viszont már közvetlen módon is berobbant az életünkbe, például azzal, hogy az emberek számára unalmas és repetitív feladatokat gyorsan és egyszerűen megoldja.

Ez pedig nagy érték, melyet a technológiai vállalatok is felismertek – mutatott rá a Napi.hu-nak Láng András, az SPB Befektetési Zrt. szakértője.

A teljes cikk ide kattintva tekinthető meg: https://index.hu/gazdasag/2023/08/23/mesterseges-intelligencia-befektetes-technologiai-vallalatok-tozsde-reszvenypiac-chatgpt-mi-ai/

Előző bejegyzés
Következő bejegyzés